Hrvatski radio

Radio Osijek

Problemi Brijesta presporo se rješavaju

17.09.2019.

14:42

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Realizacija kapitalnih investicija i programa prioriteta na području naselja Brijest za 2019. godinu, bila je tema konferencije za novinare Vijeća Mjesnog odbora Brijest, a ispred društvenog doma u Usorskoj ulici okupio se velik broj stanovnika.

"U prvoj godini mandata Brijest je dobio novu autobusnu stanicu za školsku djecu u Usorskoj ulici, a do kraja godine naselje će dobiti i ugibalište uz Vinkovačku cestu, bežični internet u centru naselja, te novu podlogu na dječjem igralištu", istaknula je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Brijest Ana-Marija Putrić dodavši kako je za prioritete u naselju Grad Osijek u ovoj godini osigurao 308.000 kuna. "Bez obzira na učinjeno, ljudi na Brijestu nisu u potpunosti zadovoljni, a najveći problem je već 30 godina nedovršeni Društveni dom", ističe Ana-Marija Putrić, koja je zatražila sastanak s gradonačelnikom Osijeka kako bi u sljedećem proračunskom razdoblju osigurali dodatni novci za kapitalne projekte: "Ne želimo da Brijest bude žrtveno janje jer novaca ima i zato skrećem pažnju za sljedeći proračun 2020. godine da se barem dio novca da za Brijest. Mi ćemo dati naša rješenja, dakle mogućnosti, kako bi mogli dio po dio, makar parcijalno rješavati ovaj Dom da bi na kraju dobio i uporabnu dozvolu", zaključila je Putrić.

Vijećnik HNS-a u Vijeću Mjesnog odbora Brijest Željko Biber napomenuo je kako su zadovoljni suradnjom s vladajućim HDZ-om: "Neke naše ideje su prihvaćene što nam je veoma drago. Prije svega što je nakon dugo, dugo godina osnovna Škola nogometa Brijest na što smo veoma ponosni. Sada je na nama da kao vijećnici taj projekt podržimo i financijski pomognemo, kako se Škola ne bi nakon godinu-dvije ugasila jer želimo da mladi na Brijestu imaju svijetliju budućnost", rekao je Biber.

Okupili su se brojni stanovnici Brijesta na ovoj konferenciji za novinare, a iznijeli su i druge probleme svoga naselja. "To je ponajprije nedostatak bankomata, ljekarne, pošte, pekarnice, kioska ili bilo kakvih sadržaja za mlade, budući da se za sve osim kruha i mlijeka mora ići u Osijek. Slaba je i povezanost gradskim prijevozom", tvrde stanovnici Brijesta, "jer autobus vozi tek jednom u sat vremena, a idealno bi bilo kada bi se ostvarila zamisao da se napravi tramvajska pruga, makar do Centralnog groblja", kažu stanovnici Brijesta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.