Hrvatski radio

Radio Osijek

Produbljuje se raskol u HDSSB-u

07.11.2016.

13:34

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Produbljuje se raskol u HDSSb-u . Dok koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana okupljenih oko Vladimira Šišljagića i Dinka Burića najavljuje sjednicu Glavnoga odbora stranke, predsjednik stranke, Dragan Vulin kaže kako takva koordinacija nije službeno tijelo stranke.

Za raskol u stranci, sada već bivši članovi HDSSB-a, okupljeni oko Vladimira Šišljagića, Danijele Lovoković i Dinka Burića okrivljuju jednog čovjeka- Branimira Glavaša. "Suspendirati i isključivati zbog izrečenog mišljenja ili kritičkog i argumentiranog iznesenog stajališta nije demokracija, kaže Šišljagić. Ne radi se o sukobu starom tjedan dana. Traje to već duže" -  dodao je Šišljagić. Već godinu i pol dana ukazujemo na različtitim odborima i koordinacijama stranke kako politika HDSSB-a nije dobra, kako se krenulo u krivom  smjeru. Nije nas se htjelo slušati, rekao je Šišljagić.
U šumi suspendiranih, izbačenih opozvanih teško se snaći, ali sada već suspendirana predsjednica Glavnog odbora HDSSB-a Danijela Lovoković dodala je kako je prema Statutu stranke dovoljna jedna trećina članstva da bi se sazvao Glavni odbor stranke. Imamo i više od polovice ne suspendiranih članova.Glavni odbor sazivamo za četvrtak,10.studenoga. Njezin zamjenik Dinko Burić istaknuo je kako je konačno došlo vrijeme da se iskreno govori  jer na to u demokraciji imamo pravo. Poštujući djelo Glavaša, ne mogu ipak pristati i doživotno samo "klimati glavom",dodao je Burić.
Sve to skupa komentirao je aktualni predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.rekao je kako su svi oni imali priliku izreći sve što misle na tijelima stranke, ali nisu.
Najavio je kako će nakon izvanrednog Sabora stranke, ideja o boljitku Slavonije i Baranje nastaviti živjeti s njima ili bez njih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.