Hrvatski radio

Radio Osijek

Profesionalnim vatrogascima 300 tisuća kuna

06.04.2018.

12:37

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je danas sa zapovjednicima javnih vatrogasnih postrojbi triju gradova ugovore o potpori koja iznosi ukupno 300 tisuća kuna. Riječ je o novcu iz županijskoga proračuna.

Javne vatrogasne postrojbe postrojbe Našica i Belog Manastira dobile su po 60 tisuća kuna dok je najveća postrojba, ona u gradu Osijeku, dobila 180 tisuća kuna. Prošle je godine ukupan iznos za vatrogasce bio 108 tisuća kuna, a ove je godine gotovo utrostručen jer se župan Anušić i osobno uvjerio u iznimno loše stanje opreme kojom raspolažu profesionalni vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji. 

Zapovjednik JPVP grada Osijeka Pero Čeman izjavio je da će dobivenim novcem kupiti 25 novih zaštitnih odijela za vatrogasce (iako je u gradu 91 operativni vatrogasac). Nova će odijela dobiti vatrogasci koji su najviše izloženi opasnostima. Čeman je zahvalio županu na iskazanom razumijevanju i prepoznavanju potreba svih vatrogasaca. Posebno je istaknuo kako je prošle godine osječka JPVP dobila 36 tisuća kuna tako da je ove godine osiguran čak pet puta veći iznos. Podsjetio je kako je prošle godine u Osijeku bilo 550 intervencija vatrogasaca i na svakoj intervenciji potrebna su im kvalitetna odijela, bez obzira radi li se o velikim požarima ili manjim intervencijama. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.