Hrvatski radio

Radio Osijek

Program obilježavanja 24. obljetnice stradanja 16 suboraca u šumi Rosinjača

03.12.2015.

12:28

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga hrvatskih stradalnika Domovinskog rata "Sveti Rok" na konferenciji za novinstvo predstavila je program obilježavanja 24. obljetnice stradanja 16 suboraca u šumi Rosinjača.Uz ostalo, najavljen je maraton pod geslom "Krug zajedništva, ljubavi i mira".

U gradu Osijeku tijekom Domovinskog  rata poginulo je više od  1600 osoba različitih nacionalnosti i vjero ispovijesti. U njihovu čast vjerske zajednice će im odati počast na njima prihvatljiv način. One vjerske zajednice koje imaju zvona, zvonit će u 9,05h, jednu minutu, rekao je predsjednik Udruge Zlatko Bebek. Organizaciju vjerskih zajednica da se uključe u ˝Krug zajedništva ljubavi i mira˝, na  zamolbu Udruge preuzeo je na sebe Grad Osijek. Trčat će se maraton ˝Krug zajedništva ljubavi i mira˝, i održat će se  turnir u malom nogometu za dječake do 12 godina pod nazivom ˝Rosinjača 91˝.
Najkritičniji i najkrvaviji  ratni dan za Grad Osijek bio je 5. prosinca 1991. kada su poginule 34 osobe. Poginulo je 30 hrvatskih vojnika i 4 civila uključujući i naših 16 prijatelja i suboraca, pripadnika osječke 106-brigade koji su poginuli u šumu ˝Rosinjača˝, istaknuo je Bebek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.