Hrvatski radio

Radio Osijek

Program usavršavanja managera - PUMA

28.05.2019.

12:17

Autor: Radio Osijek

web OBŽ

web OBŽ

Foto: - / -

Župan Ivan Anušić i pravni savjetnik osječkog Regionalnog ureda HUP-a Ivan Sarić danas su potpisali novi ugovor kojim Županija osigurava sufinanciranje „Programa usavršavanja managera - PUMA“ u narednih godinu dana.

„Program usavršavanja managera - PUMA“ Hrvatske udruge poslodavaca na području Osječko-baranjske županije provodi se već 23 godine i do sada ga je završilo više od 3500 polaznika, mladih menadžera i nadarenih studenata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.  Pokrenut je na zahtjev tvrtki - članica HUP-a, čije su uprave zadovoljne rezultatima edukacija, a zadovoljni su i polaznici. Projekt donosi višestruku korist, pa ga od 2005. godine redovito prati Osječko-baranjska županija te ga je do sada sufinancirala s ukupno pola milijuna kuna.

Župan Ivan Anušić i pravni savjetnik osječkog Regionalnog ureda HUP-a Ivan Sarić danas (28. svibnja 2019. godine) potpisali su novi ugovor kojim Županija osigurava sufinanciranje „Programa usavršavanja managera - PUMA“ u narednih godinu dana. Tako je omogućen nastavak edukacija menadžera i studenata završnih godina studija osječkog Sveučilišta utemeljenih na najboljoj svjetskoj praksi i predavačima iz realnog sektora i sa svjetskim iskustvom. Samo na temelju prošlogodišnjeg ugovora HUP-a i Županije održano je 16 seminara s ukupno 554 polaznika.

"Novim ugovorom Osječko-baranjska županija je udvostručila iznos godišnjeg sufinanciranja ovog projekta, s 25.000,00 na 50.000,00 kuna, a HUP se obvezao da će tijekom godine dana trajanja ugovora pružiti edukaciju za najmanje 100 polaznika. Udvostručili smo iznos potpore jer smatramo da je ovo dobar način usavršavanja studenata i pripreme mladih osoba za tržište rada. U Hrvatskoj još uvijek imamo veliku razliku između zanimanja koja su potrebita i koja se završavaju školama s potrebama tržišta. Zato imamo puno mladih ljudi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje koji čekaju posao, a s druge strane određena zanimanja su deficitarna. Potrebno usklađivanje i stvaranje još kvalitetnijih kadrova dijelom se postiže i kroz ove edukacije HUP-a", rekao je župan Ivan Anušić te naglasio kako je Osječko-baranjska županija u zadnje dvije godine udvostručila i ukupni iznos potpora za poticanje poduzetništva.

"Od 2017. do ove godine za 100 posto smo povećali iznose subvencija za razvoj poduzetništva, obrtništva i svih koji žele raditi i stvarati kvalitetnije okruženje u komu živimo, točnije sa 4,2 na 8,6 milijuna kuna. To već daje rezultate pa smo županija s najvećim brojem novootvorenih obrta, malih i srednjih poduzetničkih aktivnosti. Imamo 500 novih registriranih pravnih osoba koje se bave određenim poslom, a 350 je već aktivnih. Naravno, još nismo zadovoljni s onim što vidimo oko sebe, pa nastavljamo s još većim aktivnostima i pomoći gospodarstvu te se nadamo i još boljim rezultatima", naglasio je župan.

/tekst i fotografije web OBŽ/

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.