Hrvatski radio

Radio Osijek

Proizvođačima na osječkoj tržnici certifikati "Proizvodi hrvatskog seljaka"

19.08.2021.

13:22

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Već 13. godinu osječka Tržnica u suradnji s Gradom Osijekom i Udrugom hrvatskih tržnica dodjeljuje certifikate "Proizvodi hrvatskog seljaka", ove godine je certificirano 80 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, najviše u Hrvatskoj.

Cilj projekta je zaštita naših malih proizvođača, ali i poticanje i potvrda našim potrošačima na kupnju domaćih proizvoda s područja Slavonije i Baranje.

Ove godine je certificirano ukupno 80 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i to s područja: Čepina (5), Osijeka (13), Hrastina (1), Kopačeva (7), Dalja Planine (1), Josipovca (3), Valpova (1), Laslova (1), Bijelog Brda (6), Grabovca (1), Tenje (3), Creta Bizovačkog (1), Jagodnjaka (3), Luga (3), Višnjevca (3), Erduta (1), Vardarca (1), Sarvaša (1), Bilja (1), Tvrđavice (10), Dalja (2), Podravlja (1), Brijesta (1), Batine (1), Zmajevca (2), Beničanca (1), Tomašanca (1), Vladislavaca (1), Livane (1), Darde (1), Podravskih Podgajaca i (1) Valpovačke Satnice (1). Certifikate su uručili gradonačelnik Ivan Radić i njegova zamjenica Jasenka Crnković koja im je podijelila pregače s oznakom Proizvodi hrvatskog seljaka.

Jagoda Šaravanja, prodavačica koja od 1982. godine prodaje svoje domaće proizvode na tržnici, nagrađena je besplatnom klupom tijekom 2021. godine. 

Jutros je na tržnici održan i još jedan Zeleni četvrtak na eko trgu, a predstavljeni su sirevi i pašni uzgoj krava na OPG-u Ljube Božić te veganski namazi suncokreta, konoplje i lješnjaka Organic Vite.

tržnica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.