Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt "Blagdani bez alkohola"

19.01.2017.

10:28

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U redovitom policijskom izvješću Policijske uprave osječko-baranjske posebno je istaknut preventivni projekt uoči blagdana Svetog Vinka koji se slavi sljedećeg vikenda. Vozači su upozoreni na pojačanu kontrolu.

I ove godine na području Osječko – baranjske županije 22. siječnja obilježava se blagdan Svetog Vinka – Vincekovo, povodom kojeg će veliki broj građana obilaziti vinske podrume te vinske ceste i vinograde. Blagdan će se posebno obilježavati na područjima Erdutskog, Baranjskog, Feričanačkog i Đakovačkog vinogorja.

"Povodom obilježavanja blagdana Svetog Vinka, policijski će službenici provesti pojačani nadzor prometa vozača te će dijeliti informativni letak „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“ i „Blagdani bez alkohola“. Svrha informativnih letaka je individualnim pristupom građanima naglasiti potrebu savjesnog i odgovornog ponašanja u prometu", priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska.

-------------------------

U redovitom dnevnom izvješću policija je priopćila kako se sumnja da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa jer se od veljače do prosinca 2016. godine u obiteljskoj kući u Osijeku neovlašteno spojio na električnu mrežu mimo brojila. Osječkoj tvrtki nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.  

Nepoznati je počinitelj, priopćila je policija, između 27. prosinca 2016. i 4 siječnja 2017. godine u blizini Darde posjekao i ukrao nekoliko desetaka komada stabala bagrema, jasena i vrbe. Također, između 4. i 9. siječnja nepoznati je počinitelj, u šumskom predjelu Darđanskih šuma posjekao i ukrao nekoliko desetaka stabala jasena. Krađama je baranjskoj tvrtki nastala ukupna materijalna šteta od više tisuća kuna, a za nepoznatim počiniteljima se traga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Mladić je u obiteljskoj kući na području Donjeg Miholjca posjedovao kuburu ručne izrade i više komada streljiva. Nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Tijekom prijepodnevnih sati 18. siječnja u Tenji policijski su službenici obavili očevid na traktoru na kojem je 17. siječnja došlo do požara. Do požara je došlo uslijed kvara na grijaču goriva, koji se nije isključio nakon isključivanja motora traktora. Došlo je do taljenja kućišta komore za grijanje goriva i zapaljenja gorivog materijala, nakon čega je požar zahvatio traktor, bale slame, sijena, kukuruzišta i radne strojeve. Materijalna šteta nastala 52-godišnjem vlasniku iznosi više od 140 tisuća kuna. 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Đakova, Belišća i Našica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.