Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt „Budi aktivan i kreativan”

16.03.2022.

13:57

Autor: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

Josipa Mikić

Josipa Mikić

Foto: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

Svjetski savez mladih Hrvatske provodi projekt pod nazivom „Budi aktivan i kreativan”. Žele potaknuti mlade na samostalni ulazak u svijet poduzetništva kako bi što više njih ostalo u Slavoniji.

Voditeljica projekta je Josipa Mikić koja kaže kako je riječ o edukaciji i osnaživanju trideset mladih osoba za samozapošljavanje i pokretanje vlastitog posla. U različitim edukacijama i radionicama sa sudionicima će raditi profesionalci vezani za teme koje će se obrađivati, a dostupni će biti i poduzetnici s kojima će polaznici moći razgovarati o svemu što ih zanima o poslovanju te na taj način "iz prve ruke" doznati što se događa u svijetu poduzetništva i gospodarstva.

Uz poticanje mladih na samozapošljavanje, voditeljica projekta naglašava kako će ih se upoznati detaljno sa EU projektima, od ideje za raspisivanje projekta pa preko cijelog procesa raspisivanja i na kraju dodjele potpore.

Središnji događaj bit će četverodnevna konferencija pod nazivom „Budi aktivan i kreativan” i održat će se od 2. do 5. svibnja. Moći će sudjelovati zainteresirani mladi sadašnji i budući poduzetnici s područja Osječko-baranjske županije, a prijave za sudjelovanje su otvorene na internetskim stranicama Svjetskog saveza mladih Hrvatske.

"Zadržati mlade u županiji glavni je cilj događaja i projekata ovakve vrste. Zato ovo nije prvi, ali niti posljednji projekt Svjetskog saveza mladih Hrvatske", zaključila je Josipa Mikić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.