Hrvatski radio

Radio Osijek

"Projekt Osijek" - nastavlja se uređenje desne obale Drave

18.04.2016.

15:08

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru 70 milijuna eura vrijednog "Projekta Osijek" nastavlja se uređenje desne obale Drave. Došlo je i do promjena u ostvarenju toga projekta, o kojima je na konferenciji za novinare na mjestu radova javnost upoznao gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Vrijednost radova kojima će se šetnicom od cestovnog mosta do Zelenog polja spojiti Gornji i Donji grad, iznosi oko 108 milijuna kuna. Luka Tranzit Osijek trajno je odustala od vraćanja željezničkog kolosijeka. Bio je, objašnjava  gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, uklonjen zbog spomenutog projekta. A ušteda je vrijedna oko 2 milijuna kuna.
"Došli smo zahvaliti Nexe grupi i izvijestiti o poboljšanjima u Projektu uređenja desne obale, kako ne bismo novac bacali u Dravu", rekao je osječki gradonačelnik tijekom susreta s novinarima. Na mjestu koje je obišao, preklapaju se dva projekta: gotovo dovršenog sjevernog kolektora i spajanja šetališta osječkog Gornjeg i Donjega grada. Provedbom projekta Osijek 3 zadovoljan  je i Alen Prnjat, te direktor Luke koja se nalazi u većinskom vlasništvu Nexe grupe Dalibor Džojić. Uređenjem desne dravske obale, uz predstavnike Hidroinga, NEXE grupe i Hrvatskih voda, na gradilištu su se pohvalili i predstavnici  Vodovoda, Vodogradnje, Zavoda za urbanizam te osječke Gradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.