Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt PLANTida oduševio Osječane

04.07.2021.

11:38

Autor: Lora Vukušić

foto: Lora Vukušić/HRT

foto: Lora Vukušić/HRT

Foto: - / -

PLANTida je prvi događaj Udruge PLANTaža koji je na jednom mjestu okupio kreativne, ekološki osviještene i organizirane pojedince koji svojim primjerom ističu važnost očuvanja okoliša i promicanja održivog razvoja. Subotnja večer bila je odlično organizirana kod Vodenice.

Na događaju su održane radionice za djecu i umirovljenike, javne rasprave i dramske predstave uz gastro ponudu s ciljem educiranja, razmjene iskustava, međugeneracijsku suradnju te obogaćivanje ekološko- kulturnih sadržaja u gradu Osijeku.
Udruga PLANTaža djeluje na području grada Osijeka od 2014. godine te je do sada uspješno provela 130 projekata lli akcija na polju promicanja kulture, umjetnosti, društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i održivog razvoja. Među najznačajnijim svakako su projekti Urbane intervencije koji razvijaju i populariziraju „uličnu“ umjetnost (street art) na nekoliko gradskih lokacija. Edukativni projekti u suradnji s osnovnim i srednjim školama MOSS- Mobilna solarna stanica Zelena školica, društveno poduzetnički projekt Osječka knedla te Međunarodni dan jazzaUdruga PLANTaža trenutno broji 43 člana i 25 aktivnih volontera te provodi dva projekta financirana sredstvima Europske Unije.
Na zanimljivoj manifestaciji PLANtida bila je novinarka Lora Vukušić, a kako je bilo možete poslušati u snimljenim prilozima. 

Darija Walter

Borka Davidović, Vodenica

Lucija Baraban, udruga Pobjede

Prisuda, cvijeće

Andrea Ilakovac

Marijana Jukić, Plantaža

Mario Mihaljević, udruga Istok u objektivu

Damir Hoyka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.