Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt "Pokloni mi osmijeh II" pružio posao za 57 žena i skrb za 400 Vukovaraca

25.01.2022.

16:32

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Završna konferencija "Pokloni mi osmijeh II"

Završna konferencija "Pokloni mi osmijeh II"

Foto: Grad Vukovar / -

U Vukovaru održana je završna konferencija gotovo pet milijuna kuna vrijednog projekta "Pokloni mi osmijeh II", financiranog u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda. Tijekom tog projekta zaposleno je bilo 57 žena, pripadnica ranjivih skupina na tržištu rada.  Godinu i pol skrbile su o više od četiri stotine sugrađana treće životne dobi. No, završetkom projekta korisnici ostaju bez skrbi, a njegovateljice ostaju bez posla. 

Dvadeset žena uključenih u projekt steklo je i dodatne kvalifikacije kroz tečaj njemačkog jezika te za poslove cvjećara-aranžera, čime je povećana njihova zapošljivost, odnosno konkurentnost na tržištu rada, rečeno je na konferenciji.

"Provedba ovog projekta ima veliki značaj za našu lokalnu zajednicu. Grad Vukovar nada se i sljedećoj fazi projekta na čiji će natječaj zasigurno aplicirati", poručio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac. Naveo je da je provedbom prve i druge faze projekta Vukovar iz Europskog socijalnog fonda povukao više od 12 milijuna kuna.

Voditeljica projekta Mihaela Nović ističe kako je projekt vrlo uspješno proveden. „Uz zaposlenje pripadnica teže zapošljivih skupina, zaposlenice projekta prošle su dodatne edukacije i osposobljavanja što je doprinijelo njihovom položaju na tržištu rada. Projekt je proveden sukladno svim epidemiološkim mjerama, a reakcije krajnjih korisnika uvijek su pozitivne. Svi zajedno očekujemo nastavak ovog projekta koji je na veliku korist cijeloj zajednici“, rekla je Nović

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar istaknula je kako je druga faza projekta osim jedinicama lokalne samouprave dala mogućnost prijave projekta i udrugama, što u konačnici znači još veći broj zaposlenih pripadnica teže zapošljivih skupina, ali i uvelike povećanu kvalitetu života krajnjih korisnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.