Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt ,,POMOZI" Crvenog križa

20.01.2023.

13:11

Autor: Željko Kovačević

Goran Latković, Stefani Rabar

Goran Latković, Stefani Rabar

Foto: Željko Kovačević / Željko Kovačević

Od danas do 22. siječnja u Osijeku u prostoru Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije u Tvrđi traje prva trodnevna edukacija za rad terenskih jedinica CK-a

Formalnim i neformalnim načinom, polaznici će učiti o funkcioniranju Crvenog križa, posebno u kriznim situacijama, zbrinjavanju unesrećenih i potreba zajednice koje takve situacije donesu. Učit će i o izazovima i stresu kojem će  biti izloženi tijekom pružanja prve pomoći te kako pomoći ljudima u situacijama katastrofa, posebno djeci.

Uz ovu priprema se još jedna učionica nakon koje će polaznici u svojim društvima u suradnji s čelnim ljudima društava Hrvatskog Crvenog križa ustrojiti terenske jedinice mladih, odnosno u dva društva u kojima terenske jedinice već postoje, osnažiti njihov rad. Terenske jedinice mladih predstavljaju ustrojstveni oblik Mladih Hrvatskog Crvenog križa bez pravne osobnosti koje se osnivaju pri Društvima Crvenog križa sa svrhom stjecanja osnovnog znanja za sudjelovanje u ekipama za djelovanje u velikim prirodnim, ekološkim i drugim katastrofama. Osnivanjem i jačanjem terenskih jedinica stvara se kvalitetna volonterska jezgra koja vremenom prerasta u dobro obučene jedinice spremne na sve izazove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.