Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt pravne i psihosocijalne pomoći beskućnicima

14.10.2019.

11:59

Autor: Radio Osijek

Projekt pravne i psihosocijalne pomoći beskućnicima

Projekt pravne i psihosocijalne pomoći beskućnicima

Foto: - / -

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt "Pravna i psihosocijalna pomoć i podrška beskućnicima s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije" financiran sredstvima Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Projekt se odnosi na uspostavu pomoći i podrške beskućnicima koji nisu obuhvaćeni smještajem u prihvatilištima ili prenoćištima kroz pružanje primarne pravne pomoći i psihosocijalne podrške, te na javno zagovaračke aktivnosti, u lokalnoj zajednici i na nacionalnoj razini, kako bi podignuli razinu informiranosti o pravima koja beskućnicima pripadaju, te utjecali na destigmatizaciju beskućnika u društvu.

Provodi se u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenoga križa Osijek i Centrom za socijalnu skrb Vukovar, a zahvaljujući Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, osigurana je i kupnja 30 "mini paketa" pomoći koji će biti podijeljeni beskućnicima bez smještaja.

Provedba projekta počela je u kolovozu ove i trajat će do kraja srpnja iduće godine. Organizacijom okruglih stolova u Osijeku i Vukovaru nastojat će se potaknuti lokalne dionike da utječu na promjene u svojim sredinama te predlože potencijalna rješenja na lokalnoj i nacionalnoj razini kako bi se sustavno omogućila bolja briga i skrb o beskućnicima izvan sustava prihvatilišta. Uključeno je i 10-ak volontera koji su stručno educirani za rad s beskućnicima.

plakat.png

plakat.png

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.