Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt „U čem' je problem?“

08.02.2017.

12:32

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počela je provedba projekta ”U čem' je problem?” u sklopu programa Europske unije Erasmus+ na području triju županija koje imaju najveću stopu nezaposlenih. .

Projekt provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak na području triju županija s najvećom stopom nezaposlenih mladih osoba u Hrvatskoj a to su Sisačko – moslavačka, Osječko – baranjska i Vukovarsko – srijemska županija. Potporu u provedbi projekta pružit će partneri- PRONI Centar za socijalno podučavanje, Agencija lokalne demokracije Sisak, Sisačko – moslavačka i Vukovarsko – srijemska županija te Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek i Područni ured Vukovar.

Vrijednost projekta je 10.920 eura, u potpunosti financiran sredstvima Europske unije ,a odobren je u sklopu Ključne aktivnosti 3: Podrška reformi politike. Provodit će se 12 mjeseci, točnije do 31. siječnja 2018. godine.

Projekt „U čem' je problem?“ proizašao je iz potrebe veće uključenosti mladih u društvo odnosno proces donošenja odluka i kreiranje politika za mlade. Opći cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih ljudi u demokratskom životu i na tržištu rada, dok su  specifični ciljevi projekta povećati znanja i vještine mladih relevantne za procese razvoja politika za mlade te poticati dijalog između mladih i donositelja odluka odnosno tvoraca politika u području mladih i rada s mladima.

Naglasak projekta je na dijalogu mladih osoba i donositelja odluka, koji će se ostvariti tijekom sastanaka fokus grupa i radnih skupina. Rezultat njihovog zajedničkog rada (prikazan u Analizi prioriteta za razvoj politika mladih) će biti alat za daljnje uključivanje mladih u dijalog s donositeljima odluka te stvoriti preduvjete za izradu novih županijskih programa za mlade  kako bi se unaprijedio položaj mladih i povećala njihova kvaliteta života.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.