Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt "Učim, radim, pomažem Slavoniji"

16.10.2018.

12:59

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT, Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT, Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Projekt "Učim, radim, pomažem Slavoniji" predstavljen je danas u Belišću. Provodi ga LAG Karašica, a zahvaljujući njemu pedeset će žena u sljedeće dvije godine, nakon završene edukacije, raditi kao gerontodomaćice . .

Lokalna akcijska grupa (LAG) Karašica obuhvaća 17 jedinica lokalne samouprave na području Osječko-baranjske županije. Iskazane su potrebe i kroz projekt EU-a"Zaželi", na koji se javila LAG Karašica, bit će zaposleno 50 žena koje će najprije proći tečaj za gerontodomaćice a potom će, najčešće u svojim mjestima stanovanja, brinuti za pet  starijih i nemoćnih osoba. Riječ je o ženama koje su starije od 50 godina i koje su već duže nezaposlene. Projekt "Ućim, radim, pomažem SLavoniji" u sklopu projekta "Zaželi" vrijedan je 8 milijuna kuna. Žene koje su danas potpisale ugovore istaknule su kako su iznimno zadovoljne što će ponovno raditi i privređivati za svoje obitelji.

U LAG Karašici očekuju kako će Ministarstvo rada i socijalne skrbi zbog velikog broja žena koje ostaju bez posla upravo oko 50. godine života produžiti ove ugovore do 2027. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.