Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekt „Zaželi – dobro svima II” u Đakovu

16.02.2023.

14:47

Autor: Željka Bačić

Projekt „Zaželi – dobro svima II” u Đakovu

Projekt „Zaželi – dobro svima II” u Đakovu

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Udruga za psiho-socijalne potrebe „Amadea” provodi projekt pomoći nemoćnima i nezaposlenim ženama na području Grada Đakova.

Projekt je organiziran u sklopu poziva „Zaželi - program zapošljavanja žena – faza II”. 

S 98.427 eura bespovratnih sredstava financira ga Europski socijalni fond kako bi se smanjila nezaposlenost na đakovačkom području, podignula kvaliteta života te smanjila socijalna isključenost i prerano smještanje starih osoba u institucije. 

Udruga „Amadea” predstavila je danas program i najavila šestomjesečno zapošljavanje 15 žena koje će pružati potporu za 90 krajnjih korisnika pomažući im u kućanstvu i uključivanju u društvo kroz razgovor , druženje i pratnju u društvenim aktivnostima. Prema riječima predsjednice Udruge i voditeljice Dnevnog boravka za starije i osamljene osobe sestre Natalije Fadige, želja je pomoći svima, a kako su želje često samo želje u ovoj stvarnosti, svaka pomoć je dobrodošla. Nada se kako će biti načina da se takvi projekti nastave i ubuduće. Senka Bošković je zaposlena i posebno ističe kako pomaže starim ljudima u njihovim osnovnim potrebama te da ju često dočekuju na kućnom pragu samo željni razgovora.

Galerija
Projekt „Zaželi – dobro svima II” u Đakovu, Foto: Željka Bačić/Radio Osijek
Projekt „Zaželi – dobro svima II” u Đakovu, Foto: Željka Bačić/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.