Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekti „Štetnost interneta“ i “ STOP trgovanju ljudima“

26.11.2021.

12:12

Autor: Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

Edukacija maloljetnih osoba o štetnosti te potencijalnim opasnostima koje prijete na internetu i društvenim mrežama - cilj je projekta koji su danas u osječkoj Osnovnoj školi Retfala predstavili Regionalni klup IPA Osječko, Odjel prevencije PU Osječko-baranjske i Udruga "Hoćemo".

O značaju ovakvih akcija i njihvoj provedbi govorio je voditelj projekta Božidar Vrselja.
"Drago nam je da smo domaćini edukativne radionice. Ciljana su skupina  učenici 4. razreda koji se služe  internetom", pojasnio je ravnatelj škole - domaćina Igor Kopić. Robert Škorvaga iz policijskog Odjela prevencije kaže da su se rado odazvali na ovu edukaciju jer je to dio akcije koju već provodi policija kako bi mlade korisnike društvenih mreža upozorila na sve opasnosti koje nose sa sobom. Dio projekta je i Udruga Hoćemo koja je, kako je istaknuo predsjednik Tomislav Mišetić, već provela niz akcija u Osnovnoj školi Retfala.
Projekt „STOP trgovanju Ljudima“  edukativnog je karaktera, a a učenici su saznali više o  temi trgovanja ljudima kao jednog od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava i stvaranja ilegalnog profita. Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci.Trgovanje ljudima jedanje od najvećih i najtržih međunarodnih problema i rastućih fenomena.

Stop nasilju na netu -OŠ Retfala

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.