Hrvatski radio

Radio Osijek

Projekti Vodovoda vrijedni 72 milijuna eura

12.11.2012.

14:09

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devet projekata osječkoga Vodovoda, objedinjenih pod nazivom „Osijek“, bit će financirano iz EU fondova, a Grad Osijek će od ukupna 72 milijuna eura izdvojiti 7,2 posto.

O tome je bilo riječi na otvorenom kolegiju u gradskoj upravi na kojem je za idući tjedan najavljena izvanredna sjednica Gradskoga vijeća kako bi se vijećnici očitovali o Pismu namjere kojim Grad preuzima dio svojih obveza  u projektu. O kapitalnoj investiciji na vodoopskrbnom sustavu, pripremanoj 4 godine, govorili su direktor Vodovoda Ljubomir Novoselić i gradonačelnik Krešimir Bubalo. Projekt, među ostalim, obuhvaća izgradnju pročistača otpadnih voda (25 milijuna eura), sjevernog kolektora ( 10 milijuna eura) te izgradnju kanalizacije u Čepinu, Tenji i Briješću… Očekuje se da će međunarodni natječaj za izvođenje radova biti raspisan u prvoj polovici iduće godine.
S kolegija u gradskoj upravi i vijest da Osijek postaje sve ozbiljniji kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine pa je tako Europska mreža kulturnih gradova - AVEC na svojoj glavnoj skupštini poduprla osječku kandidaturu, izvijestila je zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.