Hrvatski radio

Radio Osijek

Projektom „Snažne žene 2” nastavljeno zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena

31.01.2023.

14:45

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Nositelj projekta iz programa „ZAŽELI” faza 3 vrijednog 163.000 eura, udruga je HVIDR-a Belišće uz partnere Udrugu umirovljenika Grada Belišća, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Valpovo te LAG Karašica.

- Budući da se radi o drugoj godini, zadovoljstvo nam je što smo ponovno dobili priliku nastaviti s provedbom projekta. Dajemo svoj doprinos, odnosno, cilj nam je zaposliti što više teško zapošljivih žena iz zajednice, podsjetio je prilikom početne konferencije Pavo Milekić, predsjednik udruge HVIDR-a Belišće, koja je i nositelj projekta.

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Proces zapošljavanja žena i koordinaciju aktivnosti preuzeo je LAG Karašica, pojasnio je voditelj Ivan Vrbanić: - Na projektu će biti zaposleno 25 žena. Svaka će skrbiti za šest kućanstava, šest korisnika starijih od 65 godina, kao i onih u potrebi s područja koje obuhvaćamo svojim radom, tj. od Valpova do Podravske Moslavine, rekao je voditelj LAG-a Karašica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.