Hrvatski radio

Radio Osijek

Projektom "Zaželi 2" u Đakovu zaposleno 56 osoba

08.03.2021.

14:17

Autor: Radio Osijek

foto facebook Grad Đakovo

foto facebook Grad Đakovo

Foto: - / -

Ugovore sa ženama koje će biti zaposlene u projektu "Zaželi 2" potpisao je danas gradonačelnik Đakova Marin Mandarić. U sklopu projekta bit će zaposleno 56 osoba, a vrijednost projekta je 4,9 milijuna kuna.

U povodu Međunarodnog dana žena gradonačelnik Đakova Marin Mandarić je tijekom prijepodneva svojim sugrađankama dijelio ruže, a poslijepodne potpisao ugovore sa ženama koje će biti zaposlene u projektu "Zaželi 2".

Napomenuo je kako će u sklopu projekta bit će zaposleno 53 žene, voditelj projekta i dva administratora na rok od godinu dana, a vrijednost projekt je 4,9 milijuna kuna: "Nakon što smo uspješno završili projekt 'Zaželi', sretni smo što smo uspjeli pokrenuti i njegov nastavak. Njime će ukupno 53 žene biti zaposlene će tijekom godinu dana, a obilazit će 318 korisnika. Zadnji put je projekt vrijedio 9 milijuna i 700 tisuća kuna, no on je trajao dvije godine, a sada se on nastavlja na još godinu za ukupno 4 milijuna i 900 tisuća kuna. Smatram kako je to jedan od najuspješnijih EU projekata budući da on zapošljava žene koje su na nekakvoj margini rada i vrlo bi teško došle do posla, a dobrobit je tim veća što skrbe o ljudima u potrebi", rekao je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i izrazio nadu kako će projekti "Zaželi" u budućnosti biti ugovarani na duži rok kako se ne bi gubilo vrijeme i novac na administraciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.