Hrvatski radio

Radio Osijek

"Proljeće u Domu tehnike" zbog korone u ograničenom izdanju

07.04.2021.

11:45

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Niti aktualno epidemiološko stanje nije spriječilo ovogodišnje izdanje "Proljeća u Domu tehnike". Nažalost u ograničenom izdanju. Od 11 planiranih radionica održavaju se samo dvije koje se izvode na otvorenom

Korona virus mnogima je u posljednjih godinu dana pokvario planove. Tako i organizatorima "Proljeća u Domu tehnike" koje svake godine okuplja osnovce u mnogim radionicama poput 3D modeliranja i printanja, izrade nakita i lutkica, radionice elektronike i radioorijentacije ili plastičnog maketarstva i robotike. Kako se čak devet radionica održava u učionicama u Domu tehnike zbog pridržavanje epidemiloških mjera nisu održane. Tako su tek prijavljeni osnovci u radionicama škole letenja dronovima i letenja avionima na daljinsko upravljanje došli na svoje. "Šesto proljeće u Domu tehnike trebali smo održati prošle godine, no zbog lockdowna nije održana niti jedna radionica, tako da smo tek ove godine održali 6. proljeće", rekla je voditeljica Centra tehničke kulture Osijek Terezija Blekić. Škola letenja dronovima i avionima na daljinsko upravljanje okupila je dvadesetak osnovaca, a kako je rekla voditeljica Terezija Blekić interes djece i roditelja za prijave u svim radionicama ove je godine nadmašio sva očekivanja. "Nažalost, morali smo ih otkazati," rekla je Blekić. Dvije radionice na otvorenom održavaju se do 9. travnja na prostoru Sportsko-zračne luke Osijek - Čepin.

Voditeljica Terezija Blekić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.