Hrvatski radio

Radio Osijek

Proljetna fešta pod rascvjetalim krošnjama ringlova

08.04.2018.

12:19

Autor: Radio Osijek

fotografija HRT Radio Osijek

fotografija HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Stanari najrascvjetanije ulice u Osijeku - Ulice Matije Antuna Reljkovića i ove su godine pozvali sugrađane na šetnju kroz drvored ringlova u punom cvatu. Jedinstvena priredba koju su osmislili stanari ulice 2010. godine, počela je jutros obiteljskim igrama, a trajat će do dugo u noć.

"Promet u ulici u nedjelju i ove godine je biti obustavljen, a prigodni dječji rekviziti poput kreda, romobila, biciklića... jednako kao i bicikli njihovih roditelja su dobrodošli", poručuju svojim sugrađanima. "Dobrosusjedsko druženje stanara Reljkovićeve počelo je 2010. godine, odabrane nedjelje kada su ringlove u cvatu, a ulica puna mirisa i latica, cesta se zatvara za promet i otvara za dječju igru, pjesmu i razgovor uz roštilj, grah ili neki drugi sadržaj u kotliću", rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka jedan od utemeljitelja, Antun Fijala. Istaknuo je da je drvored ringlova ove jeseni zanovljen te da će program nastojati osmisliti i sljedećih godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.