Hrvatski radio

Radio Osijek

Prometne gužve na prilazima grobljima

01.11.2021.

12:36

Autor: Radio Osijek

Prometne gužve na prilazima grobljima

Prometne gužve na prilazima grobljima

Foto: - / -

Iako su mnogobrojni građani za vikend uoči Svih svetih obišli posljednja počivališta svojih najmilijih, i na sam blagdan na prilazima osječkim grobljima gužve su u prometu, a policija pojačano nadzire i regulira promet.

Od petka smo pojačano prisutni u zoni svih osječkih groblja, situaciju držimo pod kontrolom s najvećim brojem policijskih službenika od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati. Dva su udarna vala u kojima građani u najvećem broju dolaze na groblja – od 10 do 14 sati i predvečer od 16 do 20 sati”, rekao je u našem programu pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Osijek, Ivan Koprivnjak.

Istaknuo je kako je vikend protekao bez većih poteškoća te izrazio nadu da će tako biti i na sam blagdan. „Apeliramo na vozače da poštuju prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika. No, građane pozivamo i da se do groblja, ako je moguće, zapute pješice ili javnim prijevozom kako bi se što manje stvarale gužve. Kad je riječ o Aninom groblju, u špicama ćemo, kao i za vikend, isključiti semafor na raskrižju Anine i Reisnerove ulice te pristupiti tjelesnoj regulaciji prometa. Ispred samog groblja dopuštamo zaustavljanje i izlazak iz automobila kako bi se iznijelo cvijeće, a vozače pozivamo da koriste i parkirališta u okolnim ulicama te da automobile ne ostavljaju na zelenim površinama”, rekao je Koprivnjak. Podsjetio je na to da je od danas na snazi obveza paljenja dnevnih svjetala, a vozače koji su to zaboravili učiniti, prvih će nekoliko dana policijski službenici samo upozoravati, a zatim kažnjavati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.