Hrvatski radio

Radio Osijek

Promjene u naplati parkiranja u Osijeku od 1.1.

01.01.2015.

06:55

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novim ugovorom o koncesiji za održavanje i naplatu parkiranja osobnih vozila u gradu Osijeku, koji stupa na snagu 1.1.2015., bit će povećan broj parkirališnih mjesta za naplatu, a doći će i do manjih izmjena u radnome vremenu naplate.

Stupanjem na snagu ugovora o 10-ogodišnjoj koncesiji održavanja i naplate parkiranja osobnih vozila u gradu Osijeku, broj parkirališnih mjesta u sustavu naplate bit će povećan sa 2.531 parkirališta na 3.097. Naplata se će se uvesti u neke nove ulice, a to su: Park kralja Petra Krešimira IV, Ulica kralja Zvonimira, Franje Krežme, Zagrebačka od Reisnerove do Zvonimirove, Park kneza Branimira, Keršovanijeva, Cesarićeva i Istarska. Osim toga doći će do nekih promjena u prvoj i drugoj zoni. Tako će iz sustava naplate prve zone prijeći u drugu Pejačevićeva ulica od Waldingerove do Trga pape Ivana Pavla II, Waldingerova od Pejačevićeve do Strossmayerove te Strossmayerova od Waldingerove do Trga Ante Starčevića. Parkirališna mjesta dosadašnje druge zone u Ulici Hrvatske Republike, Blok centru II, Radićevoj od Reisnerove do Školske, Gajev trg, Trg Lava Mirskog i Neumanova postat će prva zona.

Direktorica Elektromodula Ana Kocelj najavila je i manje izmjene u radnome vremenu parkirališta, pa će se tako, kao i do sada, sva parkirališta radnim danom naplaćivati od 7 do 20 sati, a nova od 7 do 15 sati kao i sva ostala subotom. Novi ugovor stupa na snagu početkom 1. siječnja 2015., a vrijedit će do početka 2025. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.