Hrvatski radio

Radio Osijek

Promocija knjige Denisa Ambruša "Mehanički grad"

20.03.2021.

12:21

Autor: Radio Osijek

Promocija knjige Denisa Ambruša "Mehanički grad"

Promocija knjige Denisa Ambruša "Mehanički grad"

Foto: - / -

Knjiga „Mehanički grad” doktora tehničkih znanosti iz područja arhitekture, urbanizma i prostornog planiranja Denisa Ambruša predstavljena je u osječkom HNK-u .

Istaknuto je kako je ponajprije namijenjena stručnim čitateljima, arhitektima, urbanistima i prostornim planerima te svima koji spoznajno traže grad. U knjizi su izneseni znanstveni zaključci kojima autor nastoji pridonijeti rješavanju strukovnih dvoumljenja upućenih predstavnicima vlasti na lokalnoj i regionalnoj razini.

„Zadovoljstvo je osječkoj publici u epidemijskim uvjetima predstaviti ovo ostvarenje vezano uz arhitekturu, urbanizam i prostorno uređenje. Pisana je za buduće generacije i sve koji vole grad i život u njemu. Nastala je u proteklih osam godina, a uz Osijek obuhvaćeni su primjeri više gradova – Rijeke, Varaždina, Zagreba te Ljubljane i Beograda. Prostorno uređenje i urbanizam moraju pratiti ono što se događa u drugim znanostima, posebice informatičkima, što će u idućih 10 godina biti važno u planiranju gradova kako bismo ostvarili višu kvalitetu života”, rekao je Ambruš.

Denis Ambruš u programu Radio Osijeka

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.