Hrvatski radio

Radio Osijek

Promocija magistara medicinsko laboratorijske dijagnostike

19.04.2018.

15:00

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Osijeku je danas održana promocija magistara medicinsko laboratorijske dijagnostike osječkog Medicinskog fakulteta. Radi se o promociji diplome koja ne vrijedi u Hrvatskoj, diplome još nisu zakonski regulirane te se na temelju njih ne može zaposliti.

Kako bi upozorila na problem koji još uvijek nije riješen, medije je na promociju pozvala magistrica laboratorijske dijagnostike Matea Rebrina koja pojašnjava da je ovo zadnje što može učiniti da bi se netko za nju izborio i pomogao joj. "Danas je dan kad bi trebala biti ponosna i radosna, ali to nisam, jer sav naš trud i znoj ne vrijedi. Žalosno je što smo dalje izvan Hrvatske priznati, a studirali smo u Hrvatskoj u kojoj to ne vrijedi", istaknula je Matea.
Zamoljena da komentira diplomante, čija diploma ne vrijedi, voditeljica Studija Ljubica Glavaš - Obrovac je izjavila: "Danas je prekrasan dan. Mi smo obrazovali izuzetne stručnjake u području biomedicinske laboratorijske znanosti i to tako treba danas uzeti, a sve ostalo se riješava i riješit će se, vjerujem, na korist svih, a najviše građana Republike Hrvatske."Dekan Medicinskog fakulteta Jure Mirat kaže: "Sa svima je razgovarano, sastanci su u tijeku, intenzivno se radi, nalaze se rješenja, mladi traže i dobili su znanje, a znanje je budućnost Hrvatske."
Diplomantima je, na kraju poručeno da ne gube nadu u bolje sutra. Njihov kamen temeljac je položen i budućnost je pred njima, a na nadležnima je da im osiguraju uvjete za rad i ostanak u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.