Hrvatski radio

Radio Osijek

Pronađen odbjegli Joza - sada se traži udomitelj

09.12.2020.

17:45

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Mesoprerada

Foto: Mesoprerada

Foto: - / -

Nakon višednevne potrage pronađen je bijeli bik Joza, sad već legenda slatinskog kraja koji je pobjegao 24. studenoga pri izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada .

Joza je lociran u utorak te uhvaćen neozlijeđen u poslijepodnevnim satima, u šumovitom rubnom djelu Slatine, doznaje se od direktora Mesoprerade Slavka Mađarića. U potrazi kojoj je na čelu bio zaposlenik Mesoprerade, inače iskusni lovac Gordon Turk, sudjelovali su policija, predstavnici grada Slatine, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te lovačka udruga Jelen iz Nove Bukovice.
Bik je neozlijeđen i iako pomalo umoran od lutanja u dobrom stanju. Smješten je na obližnju farmu u Lasićima gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se pobrinuti da bik živi dugo i sretno. "S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti", kaže Mađarić.
"Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio", dodaje direktor Mesoprerade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.