Hrvatski radio

Radio Osijek

Proračun OBŽ za 2023. godinu u iznosu 258,4 milijuna eura

15.12.2022.

13:23

Autor: HRT / Radio Osijek

Skupština OBŽ

Skupština OBŽ

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Na sjednici Skupštine Osječko- baranjske županije usvojen je Proračun za 2023. godinu u iznosu 258,4 milijuna eura odnosno milijardu 946 milijuna kuna što je za koji postotak više u odnosu za ovu godinu. Od navedenog iznosa 34 posto se odnosi na županijski Proračun ili 92 milijuna eura, a ostatak u iznosu 166,1 milijuna eura odnosi se na evidencijske prihode koji su prikazani u Proračunu, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za javne financije Osječko - baranjske županije Snježana Raguž. 

U odnosu na prethodnu godinu novina je da će "Školski obrok za sve" financirati Republika Hrvatska, a sredstva za prehranu Županija je prebacila na izgradnju Prve gimnazije. Proračun je zaokružen i svi se projekti nastavljaju.

Osječko - baranjski župan Ivan Anušić posebno je izdvojio projekt izgradnje Prve gimnazije.

Županija je uspjela posložiti projektnu dokumentaciju, imovinsko-pravne odnose i sve što je potrebito da bi se Prva gimnazija mogla početi raditi i velika sredstva koja se ostavljaju za sljedeću godinu, vjerojatno će se morati i kreditno zaduživati, ali se od Projekta ne odustaje i u iduće dvije godine će biti završen. U ovoj ili početkom iduće godine završavaju se dva velika Projekta, a to je Gospodarski centar, koji je pri kraju, i Regionalni distribucijski centar za voće i povrće.

Zgrada IKTUS-a koja se nalazi na Promenadi i koja je simbol Veslačkog kluba i zgrada kao takva u vlasništvu je Mepas grupe. Zgradu će, u omjeru 50:50 posto kupiti Grad Osijek i Osječko - baranjska županija, a prostor će nastaviti koristiti za društveno korisnu namjenu.


Skupština OBŽ

Skupština OBŽ

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Snježana Raguž

Ivan Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.