Hrvatski radio

Radio Osijek

Proširenje ceste i semafor u Sarvašu

31.10.2018.

13:48

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

"Ulaganja u cestovnu infrastrukturu i prometna sigurnost u Mjesnom odboru Sarvaš" bila je tema konferencije za novinare koju je sazvala Gradska organizacija HDZ-a Osijek .

Mjesni odbor je protekle dvije godine nadležnom Upravnom odjelu Grada upućivao zahtjeve za postavljanje semafora u Osječkoj ulici kod nogometnog igrališta, ali do toga nije došlo, rekao je predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić.
"Godinu dana naglašavamo da smo konstruktivna a ne rušilačka oporba, lobirajući smo uspjeli dobiti obećanje da će semafor, na spomenutom mjestu, biti postavljen do kraja ove godine," istaknuo je Radić. Predsjednica Mjesnog odbora Sarvaš Ivana Davidović na konferenciji za novinstvo najavila je rekonstrukciju državne ceste 213 što bi bila investicija Hrvatskih cesta. "Gotov je idejni projekt te je ishođena lokacijska dozvola, a o svim bitnim detaljima razgovaralo se na sastanku nakon konferencije. Kako je planirano, osim proširenja ceste od Nemetina do graničnog prijelaza Erdut, izgradila bi se biciklistička staza", naglasila je Davidović.
Projekt proširenja državne ceste od iznimne je važnosti za prigradsko naselje Sarvaš jer je to međunarodna prometnica kojom svakodnevno prometuje veliki broj teretnih vozila, a njezino proširenje pridonijet će većoj sigurnosti mještana Sarvaša i ostalih sudionika u prometu, rekla je Ivana Davidović.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.