Hrvatski radio

Radio Osijek

Proslava Međunarodnog dana Dunava

29.06.2019.

14:46

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Bogatim programom u Kopačkome ritu slavi se Međunarodni Dan Dunava, rijeke koja na svom 2.888 kilometara dugom putu od izvora do ušća u Crno more prolazi kroz deset zemalja i uz koju žive deseci milijuna ljudi.

"Često Kopački rit nazivamo srcem Dunava jer se nalazi točno u sredini njegova toka, a u ritu stvara jedno od svojih najljepših i najvećih poplavnih područja. Zbog toga smo pravo mjesto za proslavu današnjega dana, čime se pridružujemo velikoj zajednici ljudi koji žive u europskom Podunavlju i raznim priredbama i kulturnim događajima te gastronomskom ponudom obilježavaju i slave prekrasnu rijeku", rekla je rukovoditeljica Odsjeka za promociju i provedbu projekata u Javnoj ustanovi Parka prirode Kopački rit Ružica Marušić.

Na Prijamnome centru Kopačkoga rita, u sklopu Dunav Art festivala, klavirski je koncert u prirodi održao Konstantin Krasnitsky, za posjetitelje su organizirane plovidbe ritom po povoljnijim cijenama, djeca su se zabavljala na radionicama, a na ulazu u Park podignuta je zastava kojim je udruga Danubeparks – Danube River Network of Protected Areas obilježila otvaranje svog ureda u Hrvatskoj.

Galerija
foto Radio Osijek, Foto: -/-
foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.