Hrvatski radio

Radio Osijek

Proslava Nove godine za umirovljenike u Esseker centru

19.12.2016.

11:46

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji umirovljeničkih udruga Grada Osijeka i gradske uprave umirovljenici, ali i brojni drugi građani, Novu će godinu dočekati u Esseker centru, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo. . .

"Do sada su umirovljenici Nove godine dočekivali u Šećeranskom domu, a ove je godine program nešto promijenjen", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić. Zbog velikog zanimanja za uvijek najbolje i najveselije umirovljeničke dočeke, promijenjeno je mjesto dočeka. Okupljeni umirovljenici, socijalno ugrožene obitelji i beskućnici, Novu će godinu moći dočekati u središtu grada u Esseker centru. U organizaciju su uključene sve udruge koje okupljaju umirovljenike i očekuje se kako će prostor Essekar biti pun. U Odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka rade se spiskovi a svi prijavljeni će moći podići  ulaznice. One će biti tiskane u tri dijela - za ulazak na proslavu dočeka Nove Godine, tombolu i izlazak te ponovno vraćanje, jer se pretpostavlja da će mnogi sudionici izaći na Trg Ante Starčevića gdje će biti organiziran doček Nove 2017. godine. Za sve prijavljene umirovljenike bit će osugurana topla večera a za slastice su zaduženi članovi umirovljeničkik udruga. Najavljeno je kako će za sve građane od podneva 31. prosinca 2016. do 1.siječnja. 2017. u podne biti besplatan tramvajski prijevoz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.