Hrvatski radio

Radio Osijek

Proslavljen Dan Požeško-slavonske županije

12.04.2022.

17:33

Autor: HRT Radio Osijek

Svečanost u kazalištu

Svečanost u kazalištu

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Požeško - slavonska županija slavi svoj dan. U povodu toga održana je svečana sjednica županijske skupštine na kojoj je bio i premijer Andrej Plenković. 

"Postižemo zapažene rezultate u gospodarstvu, a u posljednje vrijeme i u području turističkih djelatnosti", rekla je županica Antonija Jozić, te navela primjere uređenja poučnih staza i edukativnih centara Parka prirode Papuk kao i drugih turističkih staza za planinare i bicikliste, te one koji žele kampirati. Posebno se osvrnula na podizanje kvalitete u području zdravstva i zdravstvene usluge za korisnike, te osuvremenjivanje obrazovnih ustanova, tako da bi se uskoro mogli otvoriti i neki sveučilišni programi. "Sve je to dokaz da se i male sredine mogu uspješno razvijati", zaključila je županica Jozić.

Premijer Andrej Plenković pozdravljajući okupljene na svečanoj skupštini istaknuo je da Županija ima potencijala i da uspješno koristi sredstva iz programa Slavonija, Baranja i Srijem. "Požeško-slavonska županija je u posljednjih nekoliko godina povećala prihode za 110 posto", rekao je premijer, te dodao da je sve spremno za jedan od najvećih i najznačajnijih projekata - izgradnju brze ceste koja bi povezala Požegu i okolicu s autocestom koridora Vc, te time dodatno ubrzala promet roba i potpomogla razvoj gospodarstva u čemu će osim sredstava fonodova Europske unije svesrdnu potporu pružiti i Vlada. Govoreći o stanju gospodarstva u Hrvatskoj, Plenković je rekao da je Vlada u posljednje dvije godine pravovremenim mjerama spasila 800 tisuća radnih mjesta, te više od 120 tisuća kompanija koje su zahvaljujući izdašnim novčanim potporama ostale na nogama. "Već šestu godinu sustavno se moramo pretvarati u intevencionističku vladu koja je demonstrirala koliko je korisna, snažna i kvalitetna uloga države. Premijer Plenković rekao je da će Vlada i dalje zbog rasta cijene energenata izazvanih ratom u Ukrajini, voditi računa  o umirovljenicima, poljoprivrednicima i ribarima. 

Premijer Andrej Plenković na početku posjeta Požeško-slavonskoj županiji  zajedno s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem sastao se s županicom Antonijom Jozić, te su razgovarali o aktualnim pitanjima u Županiji.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.