Hrvatski radio

Radio Osijek

Prostor SUVAG-a konačno u vlasništvu Osječko-baranjske Županije

21.05.2019.

14:32

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Ministar državne imovine Goran Marić potpisao je s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem diobni ugovor za nekretninu u Strossmayerovoj ulici broj 6, odnosno za prostor u kojemu je smještena Poliklinika SUVAG.

Ugovorom su za ovu zgradu konačno uređeni svi imovinsko-pravno odnosi, tako da će Poliklinika SUVAG moći puno lakše i kvalitetnije funkcionirati, istaknuo je župan Anušić: "SUVAG je 1978. godine započeo sa svojim funkcioniranjem i djelovanjem, a od samostalnosti Republike Hrvatske također je bio u vlasništvu države i možemo slobodno reći da je tako bilo gotovo 30-ak godina. Županija, odnosno ja i moji prethodnici, očekivali smo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na prostoru gdje je poliliklinka SUVAG, a to je konačno i učinjeno ovim potpisom zahvaljujući Ministarstvu državne imnovine i ministru Mariću. SUVAG je poliklinika u vlasništvu Osječko-baranjske županije koja će definitivno sada moći jednostavnije, lakše i kvalitetnije funkcionirati. Moći ćemo ju prijavljivati na projekte EU i sve ono što na neki način do sada nismo mogli", rekao je Anušić. Nakon etažiranja i potpisivanjem ugovora, prizemlje zgrade u Strossmyerovoj 6 pripalo je Osječko-baranjskoj županiji, prvi kat je u vlasništvu više osoba, dok je drugi kat ostao u vlasništvu države.

Ministar državne imovine Goran Marić dodao je kako je ovo bio jedan od kompleksinijih imovinsko-pravnih slučajeva na području Osječko - baranjske županije: "Istinski vrlo zamršen, kompliciran predmet, ali smo ga uspjeli riješiti nakon 30 godina i danas smo potpisali diobneni sporazum. Time se stvaraju sve pretpostavke za normalno funkcioniranje svih onih koji su tamo smješteni, a posebice za potrebe Županije", rekao je ministar Marić i dodao kako su, osim ugovora o SUVAG-u, danas potpisani ugovori o zakupu poslovnih prostora i garaža s izravnim korisnicima. Riječ je o 12 ugovora o zakupu poslovnih prostora i tri ugovora o prodaji garaža za koje se niti ne zna kada su i kako ušli u te državne prostore. Za njih do sada uopće nije bilo ugovora, a rijetko tko je uopće plaćao najam.

 

Galerija
foto OBŽ, Foto: -/-
foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-img_20190521_124822.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.