Hrvatski radio

Radio Osijek

Prosvjed Osječana zbog trovanja životinja

18.03.2018.

17:34

Autor: HRTweb

foto: Davor Javorović/PIXSELL

foto: Davor Javorović/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog nedavnih slučajeva trovanja pasa i golubova u Osijeku, za koje se u javnosti pojavila sumnja da su namjerno otrovani, te nezadovoljstva radom nadležnih institucija u tom slučaju, 300-tinjak Osječana prosvjedovalo je na Trgu Ante Starčevića te pred zgradom osječko-baranjske Policijske uprave.

Prosvjednici su zatražili da im se predoče snimke nadzornih kamera u gradu kako bi se utvrdio počinitelj, i da se brže utvrdi o kakvom je otrovu riječ, a ne da, kako kažu, na analizu čekaju tjedan dana. 


Prosvjednici kažu kako nije riječ samo o napadu na životinje, već i o napadu na ljude, dodajući da se, prema njihovim saznanjima, otrov osim u Osijeku, pojavio i u nekim drugim gradovima.

Dogradonačelnik Boris Piližota rekao je građanima da će osječka Gradska uprava financirati analize prikupljene sumnjive materije, kako bi se po ubrzanom postupku došlo do odgovora. Rezultati analize uzoraka očekuju se u ponedjeljak ili utorak, kazao je, dodavši da ih ne može prejudicirati.

Prosvjednici su se potom okupili pred zgradom Policijske uprave, gdje su također zatražili trenutačni pregled snimki nadzornih kamera, pa i one na zgradi PU, budući da je prema njihovim spoznajama, sumnjiva materija pronađena i pred tom zgradom, te da je kamera morala snimiti počinitelja.

Glasnogovornik PU Darijo Premec izvijestio ih je da pregledavanje tih snimki za javnost nije moguće zbog zakonskih ograničenja, a nekolicinu predstavnika organizatora prosvjeda pozvao je na razgovor u PU. Nakon razgovora prosvjednici su se razišli.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.