Hrvatski radio

Radio Osijek

Prosvjed protiv prisilnog cijepljenja i COVID-19 mjera u Osijeku

06.11.2021.

15:18

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Više od 200 građana okupilo se točno u podne na osječkom Trgu Ante Starčevića gdje su pod nazivom "Trst zove, Osijek odgovara" prosvjedovali protiv cijepljenja, te uvedenih zabrana i ograničenja .

Kako su istaknuli sudionici, nezadovoljni su mjerama i ukinutom slobodom prava na izbor. Nakon govora, u koloni su se uputili prema Tvrđi i Rondelu velikana gdje je prosvjed nastavljen i gdje se okupilo još više ljudi. Prosvjednici su nosili transparente i Davidove zvijezde izvikujući parole protiv cijepljenja, ali i diskriminiranja necijepljenih.

Jedan od suorganizatora prosvjeda Stjepan Cuković istaknuo je kako se isključivo bore za slobodu i protiv ukidanja prava na izbor: "U zadnjih 20 mjeseci su u Hrvatskoj, ali i cijelome svijetu zgažena ljudska prava. To se događa protivno zakonima, protivno ustavu i međunarodnim deklaracijama. Mi smo protiv gaženja ljudskih prava, znači protiv slobode izbora. Ako se neki ljudi žele cijepiti neka se cijepe, mada ja svakom savjetujem da ne, iako nisam stručnjak u tome, ali unazad 2 godine sam se potrudio istraživati od pravih znanstvenika", rekao je Cuković, a nekoliko istomišljenika dodalo:

"Da se žele brinuti o nama dali bi nam veće mirovine da se možemo kvalitetnije hraniti da nam bude bolji imunitet. A ovako kad nam netko nešto dijele za badava, to sigurno nije dobro. Tko se želi cijepiti neka se cijepi, a ako treba ja ću potpisati da ne želim."

"Moje tijelo moj izbor, mi to više nemamo. Znači oni nam uvjetuju, ne smijemo raditi, ne smijemo ništa, ulaziti u trgovine maltene, a i to će doći kako je krenulo."

"Moj je glavni motiv borba za zadnje trunke naših sloboda. Prvo su rekli da možemo odlučiti sami. Sad bi nas prisiljavali i maltene zatvarali u torove. Ovo je oduzimanje naših građanskih sloboda."

Galerija
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.