Hrvatski radio

Radio Osijek

Prosvjed za slobodu održan i u Osijeku

15.05.2021.

14:40

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Svjetski prosvjed za slobodu održan je u podne u više od 70 zemalja diljem svijeta, a među njima i 6 hrvatskih gradove. U Osijeku, na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi, okupilo se 50-ak prosvjednika, a kako su istaknuli, žele ukazali na represivne mjere koje se provode pod izlikom zaštite od bolesti.

Voditeljica osječkog prosvjeda Dolores Grgić, među ostalim, je istaknula kako mjere ugrožavaju slobode i temeljna ustavna i međunarodna prava: "To vidimo po činjenici da mjere nisu srazmjerne opasnosti jer je stopa preživljavanja od ove bolesti 99,7% što znači da je smrtnost samo 0,3% i doista ne postoji opravdani razlog za uvođenje ovakvih restrikcija i urušavanje čitavoga društva kao i svih civilizacijskih tekovina koje smo ostvarili. Cilj svega je oduzimanje temeljnih ljudskih prava i sloboda, oduzimanje demokratskih vrijednosti i uništenje humanog društva. Treba znati da je bankarski sustav u slomu, sve se radi zbog moći i novca, a koronakriza služi samo kao izgovor za ukidanje gotovine i uvođenje digitalne valute. Razlog je jači upliv države u naše živote kako bi što lakše s nama upravljali", rekla je Grgić.

Kao razlog činjenice da time države same urušavaju svoje gospodarstvo navela je da to rade političari koji su svoju financijsku budućnost osigurali: "Oni za to što čine dobivaju novce, a poanta je srušiti maloga čovjeka, potpuno ga devastirati da bude ovisan o državi i da pristaje na sve što mu država pruža. Razlog što Hrvatska ipak ima blaže mjere od zapadnih zemalja vidim u našem balkanskom mentalitetu iako sve više i kod nas prevladava zapad koji se gleda kao uzor."

Posebno je istaknula opasnost od upotrebe eksperimentalnih cjepiva: "Sva cjepiva koja su stvorena su u eksperimentalnoj fazi sve do 2023. godine. Uzmimo primjer kada kupujemo automobil ili mobitel, tada gledamo sve specifikacije, čitamo sve moguće deklaracije, proučavamo tržište, tražimo sve moguće garancije. Zašto to ne činimo sada za cjepiva?", upitala se Grgić i dodala kako sve ovo nazivaju plandemijom jer se sve radi prema planu: "Problem - reakcija - rješenje. Stvorili su problem, koronavirus. Ovo je sada reakcija, a došlo je do toga da ih narod moli za rješenje, a oni rješenje odavno imaju i samo su čekali da uvedu cjepiva i tako nas kontroliraju. Kako to da su se sada sve zemlje svijeta ujedinile oko ovoga, a nisu odlučile zajednički nastupiti kako bi riješili glad u svijetu?", rekla je Grgić i pozvala građane na neposluh, da se zauzmu za sebe i ustanu za svoja prava, te iskoriste prava zajamčena Ustavom i zakonima, te da ne pristaju na štetne i loše stvari koje vlast radi.

Dolores Grgić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.