Hrvatski radio

Radio Osijek

18:34 / 30.01.2021.

Autor: Radio Osijek

Prosvjedovali navijači u Vukovaru

foto: Facebook

foto: Facebook

Foto: - / -

Skupina od 80-ak pripadnika navijačke skupine BBB mirno je prosvjedovala u Vukovaru. Navijači iz Vukovara i okolice su u koloni prošli ulicama grada, pored policijske stanice i uputili se prema vukovarskom vodotornju.

Prema neslužbenim informacijama iz navijačkih krugova BBB prosvjeduju protiv represije policije. Najvjerojatniji povod je nedavno određivanje jednomjesečnog pritvora za dvojicu pripadnika vukovarske navijačke skupine BBB. Policija je tada izvijestila javnost kako su oni u policijskoj postaji fizički nasrnuli na policiju poslije čega su protiv njih primijenjena sredstva prisile koja je načelnik PU proglasio opravdanim. Iz navijačkih krugova se moglo čuti kako je policija, bez povoda, fizički nasrnula na dvojicu navijača radi čega su oni potom zatražili i liječničku pomoć. Navijači pritom ističu i navodnu pripadnost umiješanog policajca jednoj drugoj navijačkoj skupini - "Delijama" što ovom sukobu i prosvjedima daje još jedno obilježje. 

"Na prosvjedu se okupilo 80-ak pripadnika BBB. Oni su u koloni prošli kroz ulice Vukovara, pored policijske stanice, a posjetili su i Vukovarski vodotoranj. Prosvjed je prošao bez ikakvih uzvikivanja niti bilo kakvog drugog narušavanja javnog reda i mira", rekao je glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković.

U Vukovaru su se ovih dana pojavili i brojni transparenti u kojima se proziva policija. Na nekoliko lokacija tako su se mogli vidjeti transparenti na kojima je napisano „Uradi nešto za svoju savjest, ne misli da si sam. Uzmi stvar u svoje ruke, ne misli na strah!“, „Nepobjediva snaga volje“, „Od svih prezirani od nikoga kontrolirani“, „Božiću daj ostavku“, „Sloboda navijačima“, „Miševi izašli iz rupa, bivši milicajci i inspektori SUP-a“, „Otpor sistemu“, „Ništa nas zaustaviti neće“, „Ima li u MUP-u navijača Hrvatske“…

Izvori: Press032, Večernji list

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.