Hrvatski radio

Radio Osijek

Protiv blata na prometnicama kod Tenje

14.10.2015.

16:43

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na inicijativu Mjesnog odbora Tenja, odnosno mještana tog naselja, počelo je asfaltiranje otresnica na kraju Ulice Vlatka Mačeka te iza Pravoslavnog groblja. .

Riječ je o posebnim mjestima za čišćenje blata s kotača traktora i poljoprivrednih strojeva. Izlazak traktora s poljoprivrednih površina i poljskih putova izravno na prometnice do sada je predstavljao veliku opasnost za sve sudionike u prometu. 

Otresnice će biti dužine 120 metara, a širine ovisno o širini poljskog puta. Procijenjena vrijednost radova je između 250.000 i 300.000 kuna, a detaljan pregled terena s krčenjem i uređenjem poljskih putova odredit će konačnu cijenu. Početak radova na pripremi podloge za asfaltiranje obišao je danas gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s direktorom Unikoma Davorom Vićem, izvođačem radova te predsjednikom Mjesnog odbora Josipom Mihaljevićem. "Briga o svim posebnostima gradskih četvrti i mjesnih odbora jedan je od važnih zadataka ove gradske uprave koja osluškuje potrebe svojih sugrađana na svim područjima grada i nastoji pozitivno odgovoriti na njihove inicijative ne bi li podigla razinu sigurnosti i kvalitete života", naglasio je gradonačelnik Vrkić.

izvor: Osijek.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.