Hrvatski radio

Radio Osijek

Provale, požar, deset prometnih nesreća ...

23.02.2023.

09:43

Autor: HRT/Radio Osijek

Vatrogasci, ilustracija

Vatrogasci, ilustracija

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

I danas je policija u Osijeku izvijestila o aktivnostima koje su obilježile protekla 24 sata. Bilo je tu i provala, požar, prometne nezgode i nesreće.

Jučer oko 17,30 sati na tržnici u Ulici Ljudevita Posavskog u Osijeku došlo je do požara na kućici u vlasništvu 57-godišnjakinje iz Osijeka. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a slijedi očevid.


Nepoznati počinitelj je jučer u jutarnjim satima u Ulici kneza Borne u Osijeku ušao u stan u vlasništvu 50-godišnjaka iz kojeg je ukrao prijenosno računalo, mobitel te torbicu s novčanikom u kojem su se nalazili osobni dokumenti i novci u vlasništvu 44-godišnjaka iz Zagreba. Ukupna nastala materijalna je oko 690 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. Ista je situacija i u Reisnerovoj ulici. Nepoznati je počinitelj jučer u poslijepodnevnim satima u Reisnerovoj ulici u Osijeku provalio u stan iz kojeg je ukrao mobitel i oko 500 eura. 

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostalih osam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Sedam prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek te po jedna na području Donjeg Miholjca, Našica i Đakova.

U NADZORU PROMETA ZATEČENA TRI ALKOHOLIZIRANA VOZAČA

Na području PU osječko-baranjske jučer u nadzoru prometa zatečena su tri vozača (1 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

ALKOHOLIZIRANI BICIKLISTI

Najveća prisutnost alkohola, utvrđena je u 16,10 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnjak iz Branjinog Vrha koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi.

Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također, istoga dana u 21,30 sati u Petrijevcima, u nadzoru prometa zatečen je 67-godišnjak iz Samatovaca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 1,85 promila alkohola u krvi. Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Požar na tržnici Retfala

Požar na tržnici Retfala

Foto: JPVP Grada Osijeka / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.