Hrvatski radio

Radio Osijek

Provale u ugostiteljske objekte, automobile i lovačke kuće

03.04.2018.

09:49

Autor: Radio Osijek

policija vozilo ilustracija, fotografija CROPIX

policija vozilo ilustracija, fotografija CROPIX

Foto: - / -

Tijekom produženog vikenda policija je zabilježila provale u ugostiteljske objekte, kuće i automobile, pa upozorava građane da budu oprezni. Uz tešku krađu, 21-godišnji počinitelj je u sjedištu tvrtke na Trgu Josipa Runjanina, zapalio opljačkani objekt.

"U jutarnjim satima 31. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Gackoj ulici u Osijeku. Počinitelj je ukrao novčanik, novac iz uređaja i prehrambene proizvode. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna", čitamo u današnjem policijskom izvješću. "Tijekom večernjih sati 31. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil parkiran u Bilogorskoj ulici u Čepinu te ukrao torbicu s dokumentima, mobitelom, novcem i bankovnim karticama ostavljenu na sjedalu. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj, između 31. ožujka i 2. travnja, provalio u osobni automobil parkiran pored lovačke kuće na području Donjeg Miholjca. Iz vozila nije ukrao ništa, nakon čega je provalio u prostorije lovačke kuće i ukrao krzno medvjeda. Potom je provalio i u lovačku kuću u blizini i ukrao prijenosne radio stanice. Nastala ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Tijekom noći s 31. ožujka na 1. travnja mladić je provalio u prostorije tvrtke na Trgu Josipa Runjanina u Osijeku i ukrao bicikl, raznu informatičku opremu i novac, pričinivši materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Potom je zapalio gorivi materijal u prostoriji, koja je većim dijelom opožarena, dok su ostale prostorije začađene. Materijalna šteta nastala požarom naknadno će se utvrditi. Tragamo za nepoznatim počiniteljima", doznajemo iz priopćenja Policijske uprave Osječko - baranjske županije.

U nastavku priopćenja, policija upozorava građane kako se zaštititi od provala i krađa:

"Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetujemo:

·   Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;

·   Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;

·   Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;

·   Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;

·   Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;

·   Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;

·   Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;

·   Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;

·   Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;

·   Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo."

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.