Hrvatski radio

Radio Osijek

Prozvodnjom papirnatih vreća zaposlit će 30 radnika!

19.06.2013.

14:53

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Slobodnoj zoni Osijek otvoren je proizvodni pogon tvrtke Carta za proizvodnju i promet vreća. Zadovoljstvo poduzetničkim pothvatom obitelji Hitner,zahvaljujući kojemu će uskoro ukupno biti zaposleno 30 radnika, izrazili su Osječko - baranjski župan Vladimir Šišljagić i dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham.

Tvrtka Carta osnovana je 2009. godine, od osnutka do početka 2013. godine osnovna djelatnost bila je uvoz papirnatih vreća. Kako se ukupan prihod iz godine u godinu udvostručavao donijeli su odluku o pokretanju vlastite proizvodnje. Vrijednost ulaganja je 13 milijuna kuna.U tvrtki je danas sedamnaest stalno zaposlenih djelatnika, a predsjednica Uprave Branka Hitner najavljuje da će ih nakon organizacije rada u tri smjene biti trideset. Osječko-baranjska županija tvrtki je ustupila proizvodni prostor koji je prilagođen potrebama proizvodnje papirnatih vreća, Splitska i Hrvatska banka za obnovu i razvitak prepoznale su važnost te proizvodnje, a Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije izdala je jamstvo, kako kaže predsjednik Uprave Darko Liović, priželjkujući što više takvih projekata. Carta proizvodi vreće za gotovo sve prehrambene proizvođače u regiji, a najveći je dio usmjeren na vreće doradu sjemenske robe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.