Hrvatski radio

Radio Osijek

"Pružiti pomoć potrebitima je kršćanski"

06.01.2021.

14:08

Autor: Željka Bačić

Radio Osijek

Radio Osijek

Foto: - / -

Reformirana kršćanska kalvinska Crkva u Osijeku pridružila se brojnim humanitarcima prikupljanjem novčane pomoći za stradale u potresu na Banovini. Odmah su za smještaj ponudili i tri opremljena prazna župna dvora.

Biskup Szenn Peter izjavio je za Radio Osijek da su odmah nakon potresa nazvali monsinjora Vladu Košića u Sisku koji im je rekao kako će u obnovi razrušenih kuća  najviše pomoći donacija u novcu. "Budući da smo u tijesnoj suradnji  s reformniranim crkvama u Karpatskom bazenu, što koordinira mađarska Reformirana crkva, njezina humanitarna organizacija pokrenula je po cijeloj Mađarskoj prikupljanje pomoći, a u međuvremenu su neke župe uz granicu već organizirano slale pomoć šleperima", rekao je biskup Szenn. Istaknuo je kako je velika stvar kada se ljubav ostvari u praksi, djelima, jer to je pomoć ljudima u potrebi, ali i snaga u vjeri. O mjestu, vremenu i načinima prikupljanja novca javnost će izvijestiti nakon današnjeg Svećeničkog kolegija, a prikupljenu pomoć će proslijediti u Caritas Sisačko - moslavačke županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.