Hrvatski radio

Radio Osijek

Prva konferencija “Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost” u Osijeku

19.05.2017.

13:59

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek Software City, Vipnet, HUB385, FERIT, Siemens CVC, ATO inženjering i Culmena po prvi su puta organizirali u Osijeku konferenciju “Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost” . .

Program je namijenjen vlasnicima poduzeća i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede, ali i u svim drugim sektorima – svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU.

"Prvo svjetlo digitalizacije 4.0 u Hrvatskoj se jučer zapalilo u Osijeku", tom je slikovitom rečenicom Nedjeljko Štefanić iz Ministarstva gospodarstva i otvorio konferenciju “Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost”. Industrija 4.0 predstavlja zapravo integraciju suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) s konvencionalnom fizičkom proizvodnjom i procesima. Kao takva dio je i Strategije 2020 Europske unije. U Osijeku  se raspravljalo o digitalnoj transformaciji, ali i o konkretnoj inicijativi. U pozdravnoj riječi Drago Žagar, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, najavio je kako je ideja da se u Osijeku kreira Centar za informacijsku sigurnost.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.