Hrvatski radio

Radio Osijek

Prva sjednica novog osječkog Vijeća za razvoj socijalnih usluga

26.11.2018.

13:30

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Svoju prvu sjednicu u novom sastavu održalo je Vijeće za razvoj socijalnih usluga grada Osijeka. Osnovano je 2014. godine u okviru europskog IPA projekta a nakon 4 godine potrebno je širenje usluga i novi korisnici.

Cilj je da socijalne usluge među kojima je su izvaninstitucionalna podrška, izvanškolske aktivnosti za djecu i mlade, djecu u riziku, djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, obiteljsko savjetovalište i još mnogo toga budu dostupne svima i tako poboljšaju kvalitetu života Osječana.

Zadaća je Vijeća utvrditi dostupnost socijalnih usluga sugrađanima kao i njihovo unaprijeđivanje a jedna od važnih zadaća je i međusektorsko povezivanje u pružanju socijalnih usluga jer se, istaknuto je, samo tako može isporučiti kvalitetna usluga a planirano je i formiranje radnih skupina kako bi se konkretnije odgovorilo na potrebe u našem gradu.

Istaknuto je, također, da socijalne usluge ne treba vezati samo za siromaštvo, glad i neimaštinu nego one teže da se kvalititivno podigne standard života svih naših sugrađana i da im bude dostupno sve što se u gradu nudi nakon što se podmire osnovne životne potrebe.  

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.