Hrvatski radio

Radio Osijek

Prve ovogodišnje uplate stipendistima Zaklade Srce grada Osijeka

23.12.2020.

13:22

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Dvadeset novih studenata primilo je stipendije Zaklade Srce grada Osijeka, a u utorak 22. prosinca putem videokonferencije ''uručili'' su ih zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham te upravitelj Zaklade Romano Kristić, priopćeno je iz gradske uprave.

Stipendija se isplaćuje mjesečno po 1000 kuna svih 12 mjeseci u godini, a jedinstvena je i po tome što uključuje dodatnu nagradu za upisanu višu godinu studija i ''čišćenje'' svih ispita, pa onima koji ispune oba uvjeta donosi dodatnih šest tisuća kuna. "Upravo je ti dodatci", istaknuo je Ham, "čine najizdašnijom osječkom stipendijom, ukupno vrijednom 18 000 kuna."
Značaj dodijeljene stipendije istaknula je Hatidže Vejseli­, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku i redovita stipendistica Zaklade. "Velika mi je čast zahvaliti u ime svih stipendista i mogu slobodno reći da ćemo dati sve od sebe da opravdamo izbor Zaklade i s najboljim mogućim uspjehom završimo ovu akademsku godinu'', rekla je Vejseli.
Računajući 20 novih stipendista, Zaklada Srce grada Osijeka od 2016. do sada stipendirala je stotinjak studenata s gotovo milijun i pol kuna. Od 540.000 kuna, koliko je Zaklada osigurala za ovogodišnje stipendiste, uz privatne donatore, najveću financijsku injekciju daje Grad Osijek, navodi se u informaciji koju je objavila gradska uprava.
"Želim zahvaliti svim dobrim, dragim Osječankama i Osječanima, donatorima Zaklade koji nas vjerno prate sve ove godine, a iz dana u dan sve ih je više'', kazala je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš, pa je jednim klikom prenijela sredstva na račune stipendista.
Stipendija je, inače, namijenjena izvrsnim osječkim studentima koji dolaze iz obitelji čiji mjesečni prihodi ne prelaze 2000 kuna po članu, a osim financijskih sredstava, stipendistima osigurava i mentora za pomoć u stručnom i znanstvenome radu kao i suradnju s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje.

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.