Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša

02.09.2020.

14:50

Autor: Radio Osijek

foto:HRT

foto:HRT

Foto: - / -

Ni pandemija koronavirusa neće zaustaviti ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiš paprikaša, potvrđeno je iz Turističke zajednice Baranje .

Nekada najveća fišijada u zemlji s više stotina kotlića, za vikend ostaje samo na drugom državnom prvenstvu u pripremi fiš-paprikaša, no s obzirom na trenutne okolnosti najvažnije je da se kuha, naglašeno je prilikom najavne konferencije za novinare.

- Ove godine održat ćemo samo državno prvenstvo s 25 najboljih kuhara iz Slavonije i Baranje. Nažalost, neće biti naše tradicionalne najveće fišijade s tristotinjak kotlića i par tisuća gostiju. Jednostavno, okolnosti su takve,  istaknuo je direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić.

Partner ovogodišnjem izdanju je Hrvatska gospodarska komora koja kroz projekt: „Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi” promovira održivo ribarstvo, zdrav život i veću potrošnju hrvatske ribe u prehrani.

- Posebno nas veseli ovakva vrsta suradnje. Partneri smo u projektu koji se financira kroz Europski fond za ribarstvo i pomorstvo Europske komisije. Najčešće kada pričamo o ribama na nacionalnoj razini riječ je o morskoj ribi, a upravo ovakvim manifestacijama i projektima stavljamo naglasak i na riječnu ribu, naglasila je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić pred manifestaciju koja započinje u subotu 5. rujna na livadi uz Belomanastirski trg od 17 sati.

Tjedan dana nakon fišijade, održava se i druga značajna baranjska manifestacija - Ribarski dani u Kopačevu koji će također proći uz posebne mjere

Prošle smo godine proglašeni top destinacijom, međutim ovogodišnji sada već 22. Ribarski dani proteći će uz smanjen broj izlagača, izvođača i posjetitelja. Upisivanje na ulazu uz poštivanje svih ostalih epidemioloških bit će obavezno i svi ćemo se morati prilagoditi, zaključila direktorica Turističke zajednice općine Bilje Renata Forjan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.