Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi dan šire primjene COVID potvrda

16.11.2021.

12:38

Autor: Radio Osijek

Prvi dan šire primjene COVID potvrda

Prvi dan šire primjene COVID potvrda

Foto: - / -

Prvi dan šire primjene COVID potvrda u Osijeku su obilježile gužve za testiranje. Što se tiče ulaska u državne i javne ustanove, građani su – čini se – bili dobro upoznati s novim mjerama .

Provjera covid potvrda nije prouzročila veće gužve u ustanovama poput pošte i Fine, a doznajemo da ni u zgradama gradske i županijske uprave nije bilo teškoća kod ulaska. Isto vrijedi i za Policijsku upravu osječko-baranjsku iz koje pozivaju građane da koriste usluge e-Redomata pomoću kojeg dobivaju točno vrijeme dolaska što pomaže smanjivanju gužvi.

No, na mjestima za testiranje drukčija je slika. Od jutros se čekalo u dugim redovima. Najviše je onih kojima je test hitno trebao jer bez njega danas nisu mogli na posao. „Jasno da je puno veći pritisak na nas. Za dodatno testiranje koje smo uveli za djelatnike u državnim i javnim službama imamo posebno organizirano radno vrijeme”, rekla nam je doktorica Arlen Požgain iz županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Iz osječkog Doma zdravlja ističu da je, osim za testiranje, ovih dana povećano zanimanje građana i za cijepljenje. Poručuju da i testova i cjepiva ima dovoljno

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.