Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi Festival cvijeća u Osijeku

27.05.2017.

10:18

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku traje 1. Festival cvijeća kojeg su organizirali Grad Osijek i gradska Turistička zajednica. Održava se na šetalištu kod Vodenh vrata i traje do večernjih sati, a završit će koncertom Mije Dimšić i grupe Suzette te velikim vodenim vatrometom.

Na festivalu cvijeća od 9 sati izlaže više od 30 različitih tvrtki i obrtnika koji po promotivnim cijenama prodaju cvijeće i sadnice za vrtove, ali je i bogata ponuda kosilica, trimera i drugih uređaja i opreme za uređivanje zelenih površina, cvijetnjaka, vrtova i okućnica. Osječki ugostitelji priremili su i prigodnu ponudu hrane i pića kako bi sudionicima i posjetiteljima šetnja gradskom Promenadom bila što ugodnija sve do večernjih sati. Organizatori ističu kako je glavni cilj bio potaknuti građane da uređuju svoje okućnice i balkone kako bi Osijek bio još ljepše mjesto za život te ugodniji oku sve brojnijih turista, ali i pozvati građana da vode više brige o javnim gradskim zelenim površinama. Građani danas mogu prošetati i novim dijelom promenade koja je produžena do sveučilišnog kampusa, odnosno KBC-a, a očekuje se kako će uskoro taj dio šetališta dobiti i uporabnu dozvolu nakon što su svi radovi dovršeni, pa čak je i posađeno novo cvijeće u žardinjerama. 

Osječki festival cvijeća završit će koncertom Mije Dimšić i grupe Suzette u 20 sati na pozornici kod Vodenih vrata u Tvrđi, a nakon koncerta bit će veliki vodeni vatromet na rijeci Dravi. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.