Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi kat Klinike za ginekologiju obnovljen donacijama Grada Osijeka i NK Osijeka

19.01.2022.

13:17

Autor: Radio Osijek

Obnovljen Odjela patologije trudnoće

Obnovljen Odjela patologije trudnoće

Foto: NK Osijek / -

Kako bi buduće mame u osječkom KBC-u boravile u što ugodnijem prostoru obnovljen je Odjel patologije trudnoće na Klinici za ginekologiju i opstetriciju. Učinjeno je to zahvaljujući donacijama Grada Osijeka, NK Osijeka i Općine Čepin pa je gradonačelnik Ivan Radić s predstavnicima Kluba danas posjetio Odjel i obećao daljnju potporu i pomoć KBC-u. 

Da je bio krajnji čas za obnovu podova na Odjelu svjedoče riječi predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju Andrijane

Müller: „Podovi na ovom dijelu KBC-a nisu se mijenjali još od 1986. godine, bili su vrlo neprimjereni, posebice s obzirom na činjenicu da pacijentice na Klinici za ginekologiju znaju provesti i više od 100 dana. To je stresno razdoblje u njihovom životu te im je, uz odgovarajuću medicinsku skrb, potrebno pružiti i ugodan boravak.”

A onda je Grad Osijek, mada ne sudjeluje u upravljanju KBC-om, nastavio izdašan niz donacija i s 240 tisuća kuna financirao zamjenu podova. „Ranije smo već sudjelovali u opremanju Ambulante za parodontologiju, Klinike za kirurgiju, kao i Klinike za ginekologiju. Grad Osijek je u proračunu za 2022. godinu izdvojio preko pola milijuna kuna za donacije KBC-u Osijek i nastavit će pomagati u budućnosti kako bi podignuo standard zdravstvene zaštite svih stanovnika grada Osijeka na višu razinu” , rekao je gradonačelnik Radić.

U obnovu prvog kata Klinike za ginekologiju uključio se i Nogometni klub Osijek koji je s 55 tisuća kuna financirao nabavu novih bolničkih ormarića. „Sretni smo i ponosni na ovu donaciju, to je naša uloga u zajednici. Bitna je i izvanredna suradnja s Gradom Osijekom i gradonačelnikom, naše su strateške odredbe da u ovim vremenima na neki način vratimo jedan mali dug zajednici”, rekao je predsjednik Uprave NK Osijeka Vladimir Čohar.

„Posebno smo zahvalni Gradu Osijeku na rekordnim donacijama prošle godine od 630 tisuća kuna za različite ustrojstvene jedinice. Grad Osijek kontinuirano donacijama pomaže Klinici za ginekologiju, bilo je pomoći za razne uređaje i uređenje prostora. Zahvalni smo NK Osijeku i svim donatorima”, rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić.

A da bi ljepša slika Odjela bila potpuna uključila se i Općina Čepin s ličilačkim radovima, dok je KBC osigurao sredstva za nove zastore.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.