Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi puta rođena deva u osječkom ZOO vrtu

22.07.2015.

10:16

Autor: Krunoslav Inhof/Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po prvi puta u povijesti osječkog ZOO vrta rođena je mala deva. Riječ je o dvogrboj bakrijskoj devi podrijetlom iz istočne Azije, a roditelji, Ketrin i Sven, stanovnici su našeg ZOO-a koji je u izravnom javljanju u programu Radio Osijeka pozvao Osječane da malenoj nadjenu ime.

"Deva je rođena prije nekoliko dana, u podne, u nastambi pred okupljenim djelatnicima i posjetiteljima, a odmah je i prohodala kako je uobičajeno za mladunčad ovih pustinjskih i stepskih životinja." - rekla je edukatorica u ZOO, Tatjana Elez. Podsjetila je kao je inicijativom Osječana novorođena žirafa prije nekoliko godina dobila ime Oska te pozvala sve koji imaju ideju da se jave sa svojim prijedlozima, a najbolji će biti novo ime male deve.

Životinje u ZOO, kaže edukatorica Elez, posebice one iz Afrike, dobro podnose visoke temperature, a ostale su u nastambama ili u hladovini i osigurano im je hladno voće, tuširanje i pristup svježoj vodi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.